Un taximetrist din Chisinau este proprietarul celui mai scump automobil din Republica Moldova: un Maybach 57 S, al carui pret de piata este de 360.000 de euro. Desi taximetristul sustine ca a cumparat aceasta masina impreuna cu niste cunostinte din Germania si ca este folosita de o agentie ce organizeaza nunti, mai multe persoane afirma ca singurul Maybach din R. Moldova apartine lui Oleg Voronin, fiul fostului presedinte moldovean, relateaza Jurnal.md.

Presa a scris inca din vara anului trecut despre Maybach-ul cu care a fost vazut Oleg Voronin plimbandu-se prin oras, insa luxosul automobil nu este inregistrat pe numele sau, ci pe al unui necunoscut. Jurnal.md a incercat sa afle cine este fericitul proprietar al celei mai scumpe masini din R. Moldova si a mers la domiciliul acestuia. Sergiu (numele proprietarului masinii – n.r.) locuieste intr-un apartament dintr-un bloc vechi din Chisinau si, potrivit unei vecine, lucreaza ca taximetrist.

„(...) El nu are deloc masina si nici bani pentru a-si lua o masina atat de scumpa”, a spus vecina, precizand ca nu l-a vazut niciodata pe Sergiu cu o masina scumpa. Nici alti vecini de-ai lui nu-si amintesc sa fi vazut vreodata un Maybach in curte. Asta desi masina a fost inregistrata la Chisinau inca in anul 2007.

Sotia lui Sergiu afirma ca masina a fost inregistrata intamplator pe numele lui. „El a rezolvat deja aceasta problema”, a spus. Potrivit femeii, sotul sau a aflat mai demult ca pe numele lui a fost inregistrata o masina foarte scumpa, dar a clarificat deja lucrurile. „Masina pe care o avem noi e foarte modesta”, a tinut sa ne asigure ea.

Contactat de Jurnal.md, Sergiu a declarat ca masina cu adevarat ii apartine, doar ca ea a fost cumparata de niste cunostinte de-ale lui din Germania si doar inregistrata pe numele lui pentru ca cetatenii germani nu au dreptul la proprietate in R. Moldova. Sergiu mai sustine ca masina e utilizata intr-o agentie de organizare a nuntilor. Barbatul a refuzat, insa, sa spuna despre ce agentie este vorba si cat costa inchirierea luxosului automobil.

Un Maybach 57 S costa circa 360.000 de euro, echivalentul a 6,3 milioane de lei moldovenesti, precizeaza publicatia moldoveana. In Romania, sunt doar patru Maybach-uri. Proprietarii acestora sunt multimilionarii Dan Adamescu, Ion Tiriac, Viorel Catarama si Gigi Becali.

Proprietarii celorlalte masini de lux sunt milionari cu acte in regula, noteaza Jurnal.md. In afara de Maybach-ul taximetristului Sergiu, in Chisinau mai sunt inregistrate trei Rolls-Royce-uri Phantom, a caror pret este de 320.000 de euro. Una dintre aceste masini apartine omului de afaceri Gabriel Stati. De asemenea, pe strazile Capitalei poate fi vazut un Maseratti Granturismo care costa 116.000 de euro si care apartine fostului premier Ion Sturza, un Ferrari F430, care costa peste 200.000 de euro, doua Bentley-uri pretul carora urca peste 300.000 de euro. Printre proprietarii celor mai scumpe masini din R. Moldova figureaza si numele premierului Vlad Filat, care este posesorul unui BMW 760 LI. Aceasta masina costa peste 100.000 de euro.