Comitetul Nobel ar trebui sa-i retraga Premiul pentru Pace lui Al Gore, a declarat miliardarul american Donald Trump, citat de New York Post. Potrivit informatiilor, dezvoltatorul imobiliar american le-ar fi spus membrilor Trump National Golf Club din Westchester ca recentele viscole si furtuni de zapada de pe Coasta de Est a Statelor Unite dovedesc faptul ca fostul vicepresedinte american a gresit in legatura cu incalzirea globala.

"Daca vedem ca avem cea mai geroasa iarna inregistrata vreodata, cu caderi de zapada record pe intreaga coasta, Comitetul Nobel ar trebui sa-i retraga Premiul pentru Pace lui Al Gore", le-a spus Trump celor 500 de persoane adunate la clubul de golf din Westchester care-i poarta numele.

"Gore vrea sa ne curatam uzinele si fabricile pentru a ne proteja impotriva incalzirii globale, in timp ce Chinei si altor tari nu le pasa deloc. Acest lucru ne face total necompetitivi in ceea ce priveste productia la nivel mondial, iar China, Japonia si India rad cand vad stupiditatea Americii", a spus Trump.

New York Post a precizat ca cele 500 de persoane l-au aplaudat in picioare pe Donald Trump.

Comentand pe marginea declaratiilor, Huffington Post a scris ca mai multi experti au afirmat ca recentele caderi de zapada din SUA "nu pun sub semnul intrebarii" schimbarile climatice. Unii dintre ei au afirmat chiar ca schimbarile climei au contribuit la aparitia viscolului si la caderile masive de zapada.