Trei atacuri cu masina-capcana au avut loc, luni, in Bagdad, informeaza AFP. Cel putin 36 persoane au fost ucise si alte 71 ranite in urma exploziilor, care s-au produs in zona centrala din capitala irakiana.

Prima explozie a avut loc in apropiere de hotelurile Palestine si Sheraton din Bagdad. Nori grosi de fum puteau fi observati deasupra districtului Abu Nawaz, unde a avut loc atentatul.

Dupa doar cateva minute, alte doua explozii s-au produs in apropiere de asa-numita Zona Verde.

AFP noteaza ca astfel de atacuri coordonate au mai avut loc in Bagdad in august, octombrie si decembrie anul trecut. Bilantul acelor atentate a trecut de 400 de morti.

Atentatele de luni s-au produs cu mai putin de sase saptamani inainte de alegerile generale din 7 martie, despre care armata americana si politicieni irakieni au avertizat ca pot fi un focalizator al violentei. Scrutinul este al doilea organizat in Irak dupa caderea regimului lui Saddam Hussein.

In urma cu doua saptamani, fortele de securitate au inchis mai multe parti din capitala irakiana, dupa ce au fost informate ca in oras au fost aduse masini-capcana.