Justitia bulgara l-a acuzat marti pe fostul ministru al Agriculturii de abuz de putere. Este prima cerere de incepere a urmaririi penale la un nivel atat de inalt, de cand "cel mai sarac stat membru UE" a ales un guvern de centru-dreapta, scrie Reuters. Schimbarea din luna iulie a adus la Sofia si promisiunea ferma de lupta impotriva coruptiei.

Valeri Tsvetanov a fost acuzat de semnarea a 15 acorduri de schimb de terenuri. Procurorul general al Sofiei a declarat ca acordurile au adus statului daune semnificative, fara a preciza valoarea lor exacta. Tsvetanov este primul ministru din guvernul anterior care este pus oficial sub acuzatie. Daca va fi gasit vinovat, Valeri Tsvetanov risca pana la 8 ani de inchisoare.

Partidul de centru-dreapta GERB a castigat alegerile din iulie, cand a promis ca va restaura statul de drept si va readuce increderea Uniunii Europene. Noul premier, Boiko Borisov - fostul primar al Sofiei - va merge miercuri la Bruxelles, pentru a prezenta progresele inregistrate de la preluarea mandatului.