Presedintele Barack Obama este "pierdut in galaxia Andromeda" in ceea ce priveste politica americana fata de America Latina, a declarat liderul de la Caracas, citat de Reuters. In timpul maratonului sau saptamanal "Alo Presidente", Chavez a cerut si inchiderea bazelor americane din Columbia.

"Nu-ti cerem sa intervii in Honduras, Obama. Dimpotriva, cerem ca imperiul sa-si ia mainile jos de pe Honduras si sa-si scoata ghearele din America Latina", a spus Chavez. El s-a referit la o declaratie a presedintelui american de saptamana trecuta. Obama a afirmat atunci ca cei care critica implicarea SUA in problemele Americii Latine, insa acum cer guvernului de la Washington sa faca mai mult pentru a-l repune in drepturi pe presedintele exilat, "nu pot avea dreptate in ambele cazuri".

"Presedintele Obama este pierdut in nebuloasa Andromeda, nu pricepe nimic", a afirmat Chavez.

Liderul de la Caracas a repetat acuzatiile ca SUA stiau dinainte de lovitura de stat in urma caruia presedintele din Honduras, Manuel Zelaya, a fost inlaturat.

Declaratia lui Chavez a fost facuta in contextul in care tara sa, impreuna cu alte state din America Latina, au criticat o intelegere care permite trupelor americane sa foloseasca sapte baze militare din Columbia. SUA sustin ca astfel vor putea combate mai bine traficul de droguri din regiune.

Liderul de la Caracas a mai afirmat ca SUA doresc sa controleze rezervele de petrol uriase din Venezuela, iar acordul cu Columbia este doar "inceputul expansiunii militare imperialiste".