Primarul orasului american Milwaukee, Tom Barrett, a fost internat in spital dupa ce un barbat l-a lovit de mai multe ori cu o teava de metal, informeaza CNN. Acesta este al treilea politician agresat in aceasta saptamana. Miercuri, vicepresedintele Congresului din Honduras a fost batut pe o strada din Tegucigalpa de suporteri ai presedintelui exilat, iar premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost lovit in stomac de un cetatean, in timpul vizitei pe care a intreprins-o in provincia Arakli.

Potrivit informatiilor furnizate de politie, Barrett se afla impreuna cu familia la un festival in West Allis (Wisconsin). In momentul in care se pregateau sa plece, primarul a auzit o femeie strigand dupa ajutor.

El a sunat la serviciul de urgenta 911, moment in care a fost atacat de barbatul care agresa femeia. Acesta l-a lovit de mai multe ori cu o teava de metal, dupa care a fugit.

Barrett a fost internat in spital, iar starea lui e stabila.

Politia cauta in prezent autorul atacului.

In aceasta saptamana, alti politicieni au fost agresati in diferite parti de pe glob. Miercuri, Ramon Velasquez, vicepresedintele Congresului din Honduras, a fost batut pe o strada din Tegucigalpa de suporteri ai presedintelui Manuel Zelaya, exilat din tara. Velasquez a fost agresat in momentul in care a parasit biroul sau din cladirea Congresului. Politicianul nu a fost ranit.

In aceeasi zi, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost lovit in stomac de un cetatean, in timpul vizitei pe care a intreprins-o in provincia Arakli. Seful executivului de la Ankara se pregatea sa rosteasca un discurs, cand unul dintre cei care stateau in multime s-a indreptat spre el si l-a lovit in stomac. Premierul a tipat de durere cand a fost lovit.