Un francez de 57 de ani a fost inculpat miercuri pentru escrocherie, dupa ce a preluat schema utilizata de Bernard Madoff, autorul celei mai mari fraude din istorie, si a sustras cel putin 2,3 milioane de euro de la 30 de victime.

Barbatul, care locuieste in apropierea Parisului, a fost angajat al Societe Generale si este acuzat ca a folosit "schema Ponzi": si-a oferit sfaturile de consultant financiar unor batrani, in cea mai mare parte in varsta de 70 - 80 de ani, carora le-a promis profituri de pana la 8%, scrie AFP.

"Afacerea" a inceput la finele anilor '90, iar cea mai mare parte a clientilor locuiau in Paris. Ancheta a fost initiata in ianuarie 2009, dupa ce o femeie care voia sa isi recupereze banii a aflat de la notarul sau ca incasarile realizate de consilier sunt ilegale. Asa-zisul consilier a inceput sa-i ramburseze banii, pentru a acoperi scandalul, insa femeia a depus plangere in justitie.

In cele din urma, anchetatorii au reusit sa-l retina pe acuzat marti, dupa un banal control rutier, in timpul caruia politistii l-au oprit pentru ca nu avea permis de conducere. Barbatul a recunoscut ca a inselat 30 de persoane, dintre care 10 au fost identificate pana acum.