Hillary Clinton nu este purtatorul de cuvant al sotului sau, fostul presedinte al Statelor Unite Bill Clinton. Declaratia ferma vine chiar din partea secretarului de stat american, confruntat in Congo cu o intrebare incomoda; in cadrul turneului sau african, Hillary Clinton si-a pierdut cumpatul cand un student i-a cerut sa-i comunice parerea sotului sau intr-o problema internationala.

Potrivit Le Monde, incidentul a avut loc in timpul unei reuniuni, cand un student a luat microfonul si l-a intrebat pe seful diplomatiei americane: "Exista interferente intre Banca Mondiala si China... Ce crede domnul Clinton?" Vizibil iritata, Hillary, al carui sot a fost presedintele Statelor Unite intre 1993 si 2001, a raspuns: "Vreti sa va spun ce crede sotul meu? Nu sotul meu este secretar de stat, eu sunt. Daca imi cereti parerea mea, va voi spune. Nu voi vorbi pentru el".

Dupa nominalizarea sotiei sale in functia de secretar de stat, Bill Clinton a preferat sa se retraga din prim-planul lumii politice; decizia i-a fost anulata, insa, de misiunea de salvare a celor doua jurnaliste americane in Coreea de Nord, precedata de intalnirea istorica cu liderul de la Phenian, Kim Jong-il. Un eveniment care a distras atentia publicului de la turneul pe care Hillary Clinton il efectueaza in Africa.