Presedintele Partidului Social-Democrat (de opozitie) din Cehia, fostul premier Jiri Paroubek, care a fost atacat cu oua saptamana trecuta in timpul unei actiuni de campanie, a amenintat miercuri ca se va razbuna... pe jurnalistii care au relatat despre incident, informeaza AFP.

"Dupa alegeri, voi lua un cos cu oua, voi veni in redactia voastra si le voi arunca in voi", a declarat Paroubek intr-un interviu pentru cotidianul DNES.

"Nu-mi place cum scrieti. Va voi bombarda cu oua si-o sa vedeti ce amuzant e", a spus liderul social-democratilor.

Jiri Paroubek si adjunctul sau, Bohuslav Sobotka, au fost atacati cu oua, miercurea trecuta, in timpul unui miting electoral pentru alegerile europarlamentare, intr-un cartier din Praga. Atacurile cu oua fac parte dintr-un "razboi" lansat in urma cu doua saptamani de niste tineri cehi asupra liderilor partidului, care au raspandit ideea pe reteaua de socializare Facebook.

Dupa incidentul de saptamana trecuta, Paroubek - poreclit acum de opozantii sai Paroubegg - a cerut interventia fortelor de ordine in timpul actiunilor electorale, intrucat atacurile au devenit tot mai frecvente. Luni, doi tineri au fost retinuti de politie, fiind acuzati ca au luat parte la acest tip de manifestare. Ei risca pedeapsa cu inchisoarea.

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a declarat marti ca dezaproba atacurile cu oua, adaugand ca acestea nu mai sunt "doar feste obisnuite" si ca scena politica din Cehia a devenit "prea necivilizata". Succesorul sau Vaclav Klaus a condamnat, de asemenea, manifestarile de acest gen.