Presedintele Barack Obama a declarat, vineri, ca economia americana incepe sa dea semne de revenire, insa sistemul continua sa se afle sub "un stres puternic", informeaza FoxNews. Liderul de la Casa Alba a facut aceasta declaratie dupa o intalnire cu echipa sa economica.

La intalnire au luat parte Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, consilierul economic Larry Summers si Christina Romer, care este sefa Consiliului ce reuneste consilierii economici ai Casei Albe.

Obama a spus ca a inceput sa vada ca lucrurile se imbunatatesc si ca "vedem progrese". "Economia incepe sa arate raze de speranta", a spus liderul american, avertizand insa ca lucrurile continua sa se afle sub "un stres sever".

Presedintele SUA a declarat ca Administratia sa va lua masuri suplimentare in urmatoarele cateva saptamani pentru a ajuta la imbunatatirea climatului de afaceri.

Barack Obama a afirmat ca a discutat cu consilierii sai despre stabilitatea sistemului financiar, despre piata imobiliara, precum si pe marginea unui program care va ajuta bancile sa scape de activele toxice.