La trei luni dupa arestarea sa, omul de afaceri Bernard Madoff, care va ramane celebru in istorie pentru schema financiara ce a provocat cea mai mare paguba, a acceptat sa pledeze vinovat pentru 11 capete de acuzare, a anuntat, marti, avocatul sau. El va aparea joi, 12 martie, in fata instantei pentru a-i fi prezentate acuzatiile. Astfel, Madoff va evita un proces in fata unui juriu si va primi direct sentinta.

Procurorul a anuntat ca va cere 150 de ani de inchisoare pentru presupusul escroc, acum in varsta de 70 de ani, scrie AFP. Magistratii ar urma sa decida, joi, si daca Madoff poate ramane la locuinta sa sau va fi incarcerat dupa anuntarea sentintei.

Retinut in 11 decembrie 2008, Bernard Madoff este acum in arest la domiciliul sau din Manhattan.

Anchetatorii sustin ca fostul sef al Nasdaq Stock Exchange a infiintat un fond de investitii, bazat pe asa-numita "schema Ponzi", o operatiune ilegala in managementul fondurilor de investitii, similara cu jocurile piramidale.

Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fara nicio baza reala. Poarta numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a ramas in istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.