Guvernul american va plafona la 500.000 de dolari remunerarea directorilor societatilor care au beneficiat de planuri de salvare din fonduri publice, anunta AFP, citand surse apropiate discutiilor.

Presedintele Barack Obama si secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, vor anunta public decizia miercuri, la ora 11:00 (16:00 GMT), sustine cotidianul american New York Times.

Aceste persoane nu vor primi stimulente variabile in plus fata de salariul de baza, cu exceptia dividendelor aferente actiunilor pe care le detin.

Dispozitiile nu se vor aplica retroactiv pentru intreprinderile care au beneficiat deja de recapitalizari din fonduri publice, dar un nou val de cereri de sustinere va aparea in scurt timp, pe fondul intensificarii recesiunii.

Presedintele Obama a reactionat cu o fermitate de care putini il credeau capabil la vestea ca banca Merrill Lynch a alocat, la sfarsitul anului trecut, prime in valoare de 4 miliarde de dolari pentru angajati, in ciuda pierderilor enorme care au obligat institutia financiara sa se lase absorbita de Bank of America.