Cel putin opt persoane au fost ucise in California dupa ce un barbat deghizat in Mos Craciun a deschis focul asupra lor in timpul unei petreceri, transmite CNN. Masacrul s-a produs intr-o casa din Covina, in apropiere de Los Angeles, unde avea loc o petrecere de Craciun.

Principalul suspect, Bruce Pardo, in varsta de 45 de ani, a fost descoperit mort cu un glont tras in cap, la cateva ore dupa producerea macelului.

Potrivit informatiilor furnizate de politie, barbatul s-a dus la casa fostilor sai socri si a impuscat cel putin opt persoane, dupa care a dat foc locuintei. Fosta sotie si parintii acesteia se numara printre victimele carnagiului.

Detectivii cred ca Pardo era suparat dupa ce a divortat saptamana trecuta de sotia sa, la capatul unui mariaj "cu probleme" care a durat doar un an. Politistii sunt convinsi ca el si-a planificat din timp razbunarea, pentru a coincide cu petrecerea de Craciun organizata de fostii sai socri.

Prima victima a lui Prado a fost o fetita de opt ani, care i-a deschis usa. Dupa aceasta, barbatul a inceput sa traga la nimereala in cele circa 25 de persoane care erau prezente la petrecerea de Craciun, ucigand cel putin opt dintre ele. Alte patru persoane au fost ranite si sunt in prezent spitalizate.

Prado a dat apoi foc la casa si s-a refugiat in locuinta fratelui sau, aflata in zona Sylmar din Los Angeles. El a fost descoperit de catre politisti, care cred ca barbatul s-a sinucis, tragandu-si un glont in cap.

CNN precizeaza ca vecinii lui Pardo au afirmat ca barbatul era amabil, prietenos si ca deseori putea fi vazut ajutand in timpul slujbelor de la biserica catolica din comunitatea sa.