Politia indiana a anuntat incheierea operatiunilor de la Bombay si uciderea tuturor islamistilor care au participat la atacurile coordonate incepand de miercuri in capitala financiara a tarii, soldate cu 195 de morti, dintre care 22 sunt straini, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Ultimii islamisti care erau inca baricadati intr-un hotel din Bombay au fost ucisi sambata dimineata, iar politia a anuntat sfarsitul operatiunilor, la aproape doua zile de la atacurile coordonate din capitala economica a Indiei.

Hotelul Taj Mahal era ultimul loc in care se mai aflau inca atacatori.

"Numarul total al mortilor se ridica sambata dimineata la 195, iar 295 sunt raniti", a declarat R. Jadhav, seful biroului pentru gestionarea catastrofelor de la Bombay.

Dintre acestia, cel putin 22 sunt straini. Vineri, Departamentul de Stat american a anuntat ca cinci americani au murit, iar multi altii sunt dati disparuti. Printre morti se afla si o thailandeza, doi canadieni, doi francezi, o femeie din Singapore, un britanic, un japonez, doi germani, un italian si cel putin doi australieni.

Cinci ostatici israelieni, care erau detinuti de islamisti la un centru cultural evreiesc din oras au murit si ei, a anuntat vineri un diplomat de la ambasada israeliana din India. Ostaticii au fost ucisi de islamisti in timpul interventiei fortelor de securitate, potrivit unui oficial indian.

Un rabin si sotia sa de nationalitate americana au fost ucisi, a anuntat site-ul organizatiei ortodoxe evreiesti americane Beit Shabad-Lubavitch, din care faceau parte. Asaltul a fost desfasurat de commandouri indiene de mascati, adusi cu elicopterul pe acoperisul cladirii.

Pe de alta parte, politia anuntase vineri sfarsitul operatiunilor la Oberoi/Trident, alt hotel de lux ce fusese ocupat de islamisti.

India a acuzat deschis Pakistanul, tara vecina si rivala, ca se afla in spatele acestor atacuri extrem de bine organizate care au fost comise la Bombay, oras cu 13 milioane de locuitori. Islamabadul a negat ferm si in mod repetat. La randul lor, oficiali occidentali au vorbit despre pista al-Qaida.

Atacurile, care au lovit centrul economic si financiar al celei de-a zecea puteri economice mondiale, au fost revendicate in numele unei grupari islamiste,