Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a declarat ca va duce dorul zborurilor cu Air Force One si mancarii de la Casa Alba atunci cand va pleca de la Washington. Mandatul sau de presedinte va expira la pranz, in 20 ianuarie 2009, ziua in care Barack Obama va fi investit in functie.

Intr-o conversatie avuta cu sora sa, Dorothy Bush Koch, Bush a marturisit ca nu o sa-i para rau ca nu va mai fi in lumina reflectoarelor. "Sincer, nu o sa-mi fie prea mult dor sa fiu in centrul atentiei", a declarat liderul american in functie, adaugand ca "experienta de presedinte a fost fantastica".

Conversatia dintre Bush si sora sa a fost inregistrata pe 12 noiembrie si a fost difuzata joi la Postul national de radio (NPR). Discutia a fost inregistrata pentru organizatia StoryCorps, care arhiveaza materiale audio in scopuri istorice.

Intrebat de Dorothy Bush ce va regreta dupa ce va pleca de la Casa Alba, presedintele a afirmat ca va duce dorul zborurilor facute cu Air Force One si faptul ca nu trebuia sa-si faca griji din cauza traficului. In plus, Bush a marturisit ca ii vor lipsi mancarurile facute de bucatarii de la Casa Alba.

"Sunt sigur ca voi slabi mult, deoarece Laura va fi bucatarul nostru" in Texas, a declarat Bush, moment in care Prima Doamana a SUA a replicat: "Cred ca tu te vei ocupa de gratare!".

Bush a afirmat, de asemenea, ca ii vor lipsi momentele petrecute cu sora sa, care locuieste in Distrctul Columbia. "Slujba de presedinte este foarte stresanta; este insotita de o mare presiune", a declarat Bush, adaugand ca "atunci cand esti impreuna cu familia, stresul dispare".

Incepand din 2003, organizatia non-profit StoryCorps a inregistrat interviuri cu peste 25.000 de persoane in New York si in alte orase americane. Participantii primesc un CD cu interviurile lor, iar o copie a conversatiei este arhivata la Library of Congress din capitala federala.