Directorul Fondului Monetar International, francezul Dominique Strauss-Kahn, face obiectul unei anchete privind un posibil abuz de putere in favoarea unei subordonate cu care a avut relatii intime, relateaza cotidianul Wall Street Journal in editia de sambata, citat de NewsIn. Potrivit ziarului, firma Morgan, Lewis & Bockius LLP a fost insarcinata cu ancheta si urmeaza sa isi prezinte concluziile la sfarsitul lunii octombrie.

Initial, ancheta se concentreaza pe relatiile intime dintre Strauss-Kahn, fost ministrul francez al economiei, in varsta de 59 de ani, si Piroska Nagy, o fosta directoare de origine ungara din departamentul FMI pentru Africa. Cei doi si-ar fi trimis mesaje electronice, iar anul acesta, la o conferinta organizata in Europa, ei ar fi intretinut relatii sexuale, potrivit Wall Street Journal.

Mesajele au fost descoperite de sotul lui Nagy, un economist argentinian de renume, Mario Blejer, fost angajat FMI.

Anchetatorii vor stabili daca Strauss-Kahn a dat dovada de favoritism fata de Nagy sau daca, din contra, a incercat sa se razbune. Ei vor incerca sa afle si daca bonusurile primite de economista ungara la plecarea din FMI au fost sau nu mai mari decat i-ar fi permis pozitia sa ierarhica.

Intr-un comunicat citat de cotidianul new-yorkez, Strauss-Kahn a anuntat ca va coopera cu ancheta. "Incidentul s-a produs in viata mea privata", s-a aparat Kahn. "Niciodata nu am abuzat de pozitia mea de director al Fondului Monetar International", a afirmat el.