Fiul unui politician democrat din Tennessee a fost inculpat de un juriu federal pentru ca a accesat intentionat contul personal de email al lui Sarah Palin, nominalizata de Partidul Republican pentru functia de vicepresedinte al SUA, informeaza FoxNews.

David C. Kernell, in varsta de 20 ani, a fost acuzat ca a spart contul adresei de Yahoo al lui Palin. Kernell, care este student la University of Tennessee, este fiul lui Michael Kernell, un politician democrat din Memphis.

Departamentul de Justitie a anuntat ca Kernell s-a predat singur autoritatilor. In cazul in care va fi gasit vinovat, el risca pana la cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

Potrivit informatiilor, Kernell a resetat parola contului de email al lui Palin dupa ce a raspuns corect la o serie de intrebari de securitate. El a realizat apoi capturi dupa mesajele din Inbox si alte informatii personale ale guvernatorului de Alaska, inainte de a le posta pe un site public. Studentul din Tennessee a realizat si copii dupa adresele de email ale membrilor familiei Palin, dupa datele personale ale acestora si a salvat pe laptopul sau poze de familie ale politicianuui republican.

Tabara republicana: O invadare socanta a vietii private a guvernatorului

FBI si Secret Service au demarat, in septembrie, o ancheta comuna dupa ce contul privat de email al lui Sarah Palin a fost piratat de hackeri.

Site-ul Gawker.com a publicat fragmente din mesajele pe care guvernatorul de Alaska le-a schimbat cu prietenii, dar si fotografii de familie luate de pe contul privat al lui Palin.

Managerul de campanie a lui John McCain, Rick Davis, a declarat la vremea respectiva ca publicarea fragmentelor de email este "o invadare socanta a vietii private a guvernatorului si o incalcare a legii", cerand ca persoana care se afla in posesia mesajelor "sa le distruga".

Serviciul Secret a cerut agentiei AP sa ii puna la dispozitie copii dupa email-uri, insa agentia a refuzat.

Sarah Palin a fost criticata deseori pentru ca a folosit adresa privata de email pentru probleme legate de administratia oficiala. Ea a fost chiar acuzata ca a incercat sa "distruga probe" iar un politician local din Alaska incearca sa o determine sa publice peste 1.000 de mesaje legate de administratia publica.