Patruzeci de persoane au fost ranite in cursul unui incident care a avut loc marti, la bordul unui Airbus A320, obligand aeronava sa aterizeze de urgenta in Australia, a anuntat politia australiana, citata de AFP.

"Potrivit informatiilor de care dispunem, 40 de persoane au fost ranite in cursul incidentului, care a avut loc in timpul zborului", a declarat sergentul Greg Lambert, fara a preciza insa numele companiei care opera cursa respectiva.

Aeronava a aterizat de urgenta la Exmouth, in vestul Australiei. Serviciile de urgenta si personalul medical au fost mobilizate pe aeroport, a precizat politia.

"Nu se cunoaste inca natura incidentului care a avut loc in timpul zborului", a adaugat sergentul australian.

Compania australiana Qantas, care s-a confruntat recent cu o serie de accidente, a precizat ca nu dispune inca de informatii privind un astfel de incident.

Qantas controleaza si compania low-cost Jetstar, care detine 29 de avioane Airbus A320, operand zboruri interne.

In iulie, o butelie de oxigen a explodat la o altitudine de 8.800 de metri, afectand fuselajul aeronavei Boeing 747 care transporta 365 de pasageri.

In urma incidentului, cabina a fost depresurizata si aeronava companiei Qantas a fost obligata sa aterizeze de urgenta la Manilla. Niciun pasager nu a fost ranit.