Aflat in Statele Unite, Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu cateva persoane care au fost abuzate sexual de unii membri ai clerului - se precizeaza intr-un comunicat emis de Vatican si citat de agentiile internationale de presa. Suveranul Pontif a ascultat povestile lor si le-a spus cuvinte de imbarbatare si speranta. Intalnirea a a avut loc in capela nuntiaturii apostolice de la Washington, unde Papa locuieste in timpul vizitei pe care o efectueaza in SUA. Discutiile au durat 20-25 de minute.

France Presse aminteste ca Papa si-a exprimat rusinea fata de scandalul generat in Statele Unite de preotii pedofili.

Ieri, Suveranul Pontif a oficiat o slujba in fata a 46.000 de persoane pe stadionul naţional din Washington. Potrivit sondajelor, citate de corespondentul Radio Romania la Washington, inainte ca Papa Benedict al XVI-lea sa soseasca in Statele Unite, multi dintre americani stiau prea putin sa nu stiau nimic despre el. Cei care i-au urmarit traseul au descoperit ca Papa este foarte cerebral si vorbeste o foarte buna engleza. La cei 81 de ani ai sai este un om viguros, prefera textul scris spontaneitatii si are un acut simt pentru problemele esentiale cu care se confrunta cei peste 65 de milioane de catolici americani.

Papa Benedict al XVI-lea va oficia duminica, in ultima zi a vizitei sale in Statele Unite, o alta Mesa pe un stadion din New York.