Locuitorii din Bilbao, în nord-vestul Spaniei, își petrec în mod normal luna aprilie ferindu-se de ploi, dar sâmbătă mulți au mers la plajă, deoarece temperaturile au fost cu până la 10 grade Celsius peste cele normale, informează Reuters.

Plajă din SpaniaFoto: Mercatec / Alamy / Alamy / Profimedia

Portughezii au mers și ei la plajă în apropiere de Lisabona, deoarece temperaturile au urcat până la 29 de grade Celsius.

Mulți oameni au schimbat umbrelele cu înghețata, deoarece temperaturile au ajuns la 21 de grade în Bilbao și se așteaptă ca duminică să atingă 27 de grade în alte părți, a anunțat Aemet, agenția de stat pentru prognoze meteo.

„Temperaturile, atât sâmbătă, cât și duminică, vor fi între 5 și 10 grade Celsius mai mari decât în mod normal în mare parte din țară și între 10 și 15 grade Celsius [mai mari] în nordul peninsulei și în Insulele Canare", a scris Aemet într-o postare pe X.

Temperaturi mai des întâlnite în lunile de vară au fost înregistrate în aprilie, a precizat Aemet.

În Portugalia, temperaturile au fost, de asemenea, mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, potrivit agenției meteorologice IPMA.

În regiunea centrală Santarem, se așteaptă ca temperaturile să ajungă la 31 C.

Cu toate acestea, până săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea din nou în mare parte din Spania, în special în nordul țării, a precizat Aemet.