Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost externat luni, după două săptămâni, în urma unor complicaţii suferite după o intervenţie chirurgicală de cancer de prostată, pe care a ţinut-o mult timp la secret, neștiind nici comandamentul militar american şi nici administraţia lui Joe Biden, scrie The Associated Press.

Lloyd AustinFoto: Valeria Mongelli / AFP / Profimedia

Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, urmează să muncească de acasă, în perioada convalescenţei.

El a fost internat la Spitalul Naţional Militar Walter Reed în 22 decembrie şi a fost operat de cancer de prostată, descoperit în decembrie în timpul unui examen de rutină. Șeful Pentagonului a făcut o infecţie, a fost spitalizat în 1 ianuarie şi internat la terapie intensivă.

Medicii au anunţat că el a rămas spitalizat din cauza unei dureri la un picior, în urma infecţiei.

Acest diagnostic și aceste două spitalizări nu au fost comunicate decât în ultimele zile celor mai înalte autorități ale țării, începând cu Joe Biden, provocând un scandal în presă și în rândul adversarilor săi republicani, în plin an electoral.

CITEȘTE ȘI: Cazul Lloyd Austin se complică şi mai mult. Casa Albă spune că Biden a aflat abia marţi că șeful Pentagonului are cancer, deşi vorbiseră la telefon: „Nimeni nu a știut”