Un judecător american a declarat vineri că Donald Trump a depus un recurs „frivol” la decizia sa de a nu respinge primul dintre cele două procese pentru defăimare intentate de scriitoarea E. Jean Carroll, relatează Reuters. Un proces este așteptat în ianuarie.

Donald TrumpFoto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan din Manhattan a negat și cererea lui Trump de a amâna dosarul în timp ce face apel.

„Domnul Trump nu a oferit un singur motiv pentru ca instanța să constate că există vreo probabilitate ca el să aibă succes în acest recurs”, a scris Kaplan. „Această instanță certifică că recursul în sine este frivol”.

Avocații lui Trump nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Avocatul lui Carroll, Roberta Kaplan, care nu are nicio legătură cu judecătorul, a refuzat să comenteze.

Dosarul a apărut după ce Donald Trump a negat că a violat-o pe Carroll într-o cabină de probă al unui magazin Bergdorf Goodman din Manhattan, la mijlocul anilor 1990.

Trump a făcut apel la o decizie din 29 iunie în care judecătorul Kaplan a spus că fostul președinte nu merită imunitate prezidențială absolută și a respins ideea că multe dintre declarațiile sale despre Carroll sunt opinie protejată.

Cazul este separat de verdictul din 9 mai, în care un juriu l-a găsit pe Trump pasibil de a plăti lui Carroll 5 milioane de dolari pentru abuz sexual și pentru că a defăimat-o într-o postare pe rețeaua de socializare din octombrie 2022.