Cel puțin 15 persoane au fost rănite vineri într-o explozie produsă în apropierea unei cafenele din orașul Taganrog, în apropiere de Ucraina, în sudul Rusiei, a anunțat guvernatorul, care spune că este vorba de o rachetă, potrivit AFP.

Explozie in Taganrog, RusiaFoto: Handout / AFP / Profimedia

„O rachetă a explodat probabil în centrul orașului Taganrog”, a declarat pe Telegram Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov pe Don, unde se află acest oraș de 250.000 de locuitori.

„În prezent, 15 persoane (...) au fost rănite ușor de cioburi de sticlă”, a adăugat el.

UPDATE 2 A doua rachetă ucraineană doborâtă deasupra sud-vestului Rusiei

Guvernatorul regiunii Rostov susține că o a doua rachetă ucraineană a fost doborâtă, de data aceasta în apropiere de Azov.

Atât Taganrog, cât și Azov sunt aproape de Rostov pe Don, unul dintre cele mai mari orașe din Rusia.

UPDATE 1 Oficialii ruși din domeniul apărării au afirmat că au doborât o rachetă ucraineană cu ajutorul sistemelor lor de apărare aeriană, ale cărei resturi au provocat explozia din orașul Taganrog.

Taganrog este situat la aproximativ cinci kilometri de frontiera ucraineană, pe drumul care duce spre portul Marioupol, ocupat de forțele rusești de la un asediu devastator în 2022.

Mai multe orașe din sudul Rusiei au suferit accidente mortale de la începutul conflictului din Ucraina, în februarie 2022.

Cincisprezece persoane au fost ucise în octombrie, când un avion militar rusesc s-a prăbușit în Ieïsk, un oraș din aceeași regiune.

Avionul, plin de combustibil, s-a prăbușit peste un bloc de locuințe înainte de a lua foc, incendiind clădirea.

Regiunile de la granița cu Ucraina, mai la nord-vest, în special Belgorod, sunt vizate în mod regulat de bombardamentele ucrainene.

De asemenea, autoritățile ruse anunță frecvent distrugerea dronelor ucrainene. Vineri, Ministerul Apărării a anunțat că a interceptat o aeronavă în regiunea Moscovei.

Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, potrivit Reuters.

Urmărește ultimele evoluții din a 520-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.