O femeie a fost găsită moartă și aproximativ 10 persoane erau încă date dispărute pe insula Ischia, din sudul Italiei, după ce o ploaie abundentă a provocat, sâmbătă, o alunecare de teren a care a „înghițit” mai multe clădiri, a declarat un oficial local al guvernului italian, relatează Reuters.

Alunecarea de teren din Ischia a ucis cel putin o persoanaFoto: Napolipress / PA Images / Profimedia

Ploaia torenţială a lovit portul Casamicciola Terme, una dintre localitățile de pe insulă, la primele ore, declanşând inundaţii şi doborând clădiri.

„În prezent, numărul deceselor confirmat este de unul, o femeie. Au fost găsite opt persoane dispărute, inclusiv un copil, și sunt încă aproximativ 10 dispărute”, a declarat prefectul de Napoli, Claudio Palomba, într-o conferință de presă, adăugând că aproximativ 100 de persoane care locuiau aproape de zona alunecării de teren au fost evacuate.

Ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat mai devreme că opt persoane au fost ucise.

Șaptezeci de pompieri lucrează pe insulă, care se află la aproximativ 30 km de Napoli, pentru a salva locuitorii din clădirile avariate și pentru a căuta persoane dispărute, a declarat serviciul de pompieri din Italia pe Twitter.