Treisprezece persoane sunt date dispărute pe insula Ischia din Italia, după ce o alunecare de teren provocată de o ploaie puternică a „îngropat” unele clădiri, a anunțat sâmbătă agenția de presă Ansa, citând poliția locală, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Ministrul italian de interne Matteo Piantedosi a declarat sâmbătă că nu a fost confirmat niciun deces în urma alunecării de teren de pe insula Ischia, informează Reuters.

"În acest moment nu există decese confirmate, există unele dificultăți în operațiunile de salvare, deoarece condițiile meteorologice sunt încă dificile", a declarat Piantedosi reporterilor.

În cursul zilei de sâmbătă, ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat că opt persoane au murit în alunecarea de teren care a „înghițit” o clădire în urma ploilor abundente.

----------------

Pompierii italieni au transmis pe Twitter că o furtună care a început dimineață a provocat inundații și alunecări de teren pe insulă.

"Sunt în curs de desfășurare căutări pentru eventuale persoane dispărute" în Casamicciola Terme, unul dintre cele șase orașe mici din Ischia, o insulă vulcanică din Marea Tireniană aflată la aproximativ 30 km de Napoli.

Pompierii nu au oferit detalii despre numărul persoanelor dispărute și au menționat dificultățile de a ajunge pe insulă cu bărci cu motor și elicoptere din cauza vremii nefavorabile.

Gianni Capuano, un oficial al Protecției Civile din Italia, a declarat pentru Sky TG24 că printre cei dispăruți se află și un copil mic, adăugând că familiile aflate în pericol au fost evacuate.

O mașină a fost târâtă în mare, iar cei doi oameni din autoturism au fost salvați, au precizat pompierii pe Twitter.

Premierul Giorgia Meloni a declarat că se află în strânsă legătură cu ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, cu Departamentul de Protecție Civilă și cu regiunea Campania "pentru a urmări evoluția valului de vreme rea care a lovit Ischia".

"Guvernul își exprimă apropierea față de cetățenii și primarii din comunele de pe insula Ischia și le mulțumește salvatorilor angajați în căutarea celor dispăruți", a spus Meloni.