Epava Titanicului se află pe fundul Oceanului Atlanticului de Nord și continuă să se deterioreze la aproape 4.000 de metri adâncime, dar nu este singură. Un semnal acustic detectat acum 26 de ani a dezvăluit faptul că zona subacvatică în care și-a găsit sfârșitul Titanicul ascunde mai multe secrete decât se credea, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

P. H. Nargeolet, un pilot veteran al submersibilului Nautile cu care scafandrii au explorat epava Titanicului, a detectat inițial unda sonoră cu ajutorul sonarului în 1996, dar sursa semnalului a rămas necunoscută. Într-o expediție realizată anul acesta, Nargeolet și alți patru cercetători au coborât în adâncurile oceanului pentru a găsi obiectul misterios care a fost detectat de sonar.

Din pricina magnitudinii semnalului acustic, Nargeolet a crezut că se află în căutarea unei noi epave – în schimb, acesta a găsit un recif stâncos, alcătuit din formațiuni vulcanice și plin de homari, pești de mare adâncime, bureți și mai multe specii de corali care ar putea să aibă mii de ani.

Citește mai mult pe Digi24.ro