Studenții de la un colegiu din orașul Legazpi și-au făcut pălării „anti-copiat” din carton sau cofraje de ouă după ce o profesoară le-a cerut să poarte un accesoriu care să-i împiedice să tragă cu ochiul în lucrarea colegului de bancă, relatează BBC.

Sală de clasăFoto: © Chokniti | Dreamstime.com

Imaginile cu elevii purtând așa-zisele pălării „anti-copiat” în timpul examenelor de la Colegiul de Inginerie al Universității Bicol din Legazpi au devenit virale în Filipine.

Studenții au fost rugați să își creeze propriile pălării pentru a preveni copiatul în timpul examenelor de la jumătatea semestrului, în timp ce profesoara Mary Joy Mandane-Ortiz le-a recomandat studenților să-și personalizeze propriile accesorii.

Astfel că tinerii au improvizat și au făcut pălăriile din carton, cutii de ouă și alte materiale reciclate, în timp ce alți colegi au folosit lucruri aflate la îndemână, cum ar fi căști sau măști de Halloween pentru a îndeplini misiunea dată de profesoară.

Profesoara de inginerie mecanică s-a inspirat de la o universitate thailandeză și spune că ideea a fost „foarte eficientă”.

Elevii ei au obținut rezultate mai bune în acest an, fiind motivați de condițiile stricte de examinare să studieze mai mult.

Mulți dintre ei și-au terminat testele mai devreme și nimeni nu a fost prins copiind în acest an.

Sursă foto articol © Chokniti | Dreamstime.com