Scriitorul britanic Nicholas Evans, autorul celebrului roman The Horse Whisperer (Îmblânzitorul de cai), a murit brusc în urma unui atac de cord la vârsta de 72 de ani în urmă cu o săptămână, dar agentul său a anunţat decesul abia luni, relatează AFP.

Scriitorul britanic Nicholas EvansFoto: Adrian Sherratt Photography Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decesul său a survenit pe 9 august, însă a fost făcut public aproape o săptămână mai târziu: "United Agents anunţă cu tristeţe moartea celebrului autor Nicholas Evans, care a decedat brusc, marţi, în urma unui atac de cord".

Născut în centrul Angliei în 1950, Nicholas Evans a studiat dreptul la Oxford înainte de a deveni jurnalist pentru presa locală, apoi pentru televiziune.

El este cunoscut mai ales pentru primul său roman de mare succes, The Horse Whisperer, publicat în 1995 şi vândut în 15 milioane de exemplare în întreaga lume.

The Horse Whisperer

Romanul spune povestea unei fete grav rănite într-un accident de călărie, în timpul căruia cea mai bună prietenă a ei este ucisă şi animalul mutilat.

Pentru a o vindeca, mama ei decide să plece într-o expediţie în Montana, unde locuieşte un îmblânzitor de cai, Tom Booker, care are reputaţia de a îngriji cei mai dificili cai.

Cartea a fost adaptată pentru cinema de Robert Redford - regizorul, actorul şi producătorul acestui film dedicat naturii şi cailor.

Lansat în 1998, filmul cu Scarlett Johansson şi Kristin Scott Thomas, a fost nominalizat la Oscar, fără a câştiga însă niciun premiu, notează Agerpres.