Aproximativ 200 de reprezentanţi ai unor organizaţii civile şi aproximativ 6.000 de persoane care se opun între alte avortului au manifestat duminică, la Madrid, sub sloganul ”Viaţa ne este în joc”, relatează RFI.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre asociaţii împotriva avortului şi eutanasiei sau creştine care apără familia heterosexuală.

Un proiect de reformă, aflat în examinare, care prevede ca avortul să fie autorizat de la vârsta de 16 ani, fără consimţământul părinţilor, se află în centrul unor critici puternice.

”În numele adevărului şi naturii umane, să apărăm viaţa”, scria pe o pancartă purtată în fruntea coloanei.

Această manifestaţie, organizată de comunităţi catolice, cu un aer de sărbătoare, se opune atât proiectului cu privire la avort pe care Guvernul spaniol intenţionează să-l adopte în curând, cât şi tuturor legilor cu privire la societate, în general, adoptate de către Executivul socialistului Pedro Sanchez.

La manifestaţie participau membri ai Partidului Popular (PP), dar şi mulţi tineri.

”Noi, ceilalţi tineri, apărăm vaţa şi o societate care susţine viaţa şi dreptul la maternitate”, declară un tânăr, Juan, în vţrstă de 23 de ani.

Acest marş este o ocazie de revendicare a unor valori creştine, declară o bunică din Madrid, Maria, însoţită de şase nepoţi.

”Ei au adoptat legi care sunt împotriva vieţii, susţinând o filosofie a vieţii care distruge nucleul familiei. De aceea sunt aici, pentru a protesta faţă toate aceste lucruri”, declară ea.

Manifestanţi purtau pancarte care salută hotărârea Curţii Supreme a Statelor Unite de a declara avortul neconstituţional.

Colectivul catolic de extremă dreapta HazteOir (Fă-te auzit) consideră că acesta este modelul de urmat (News.ro)