S-a mai spus că prințul de Wales, 73 de ani, intenționează să facă monarhia mai suplă. Iar Kinsey Schofield, cunoscută comentatoare în ale regalității, spune și ea că „The Firm” (cum este denumită popular Familia Regală) va rămâne cu mult mai puțini membri.

Regina Elisabeta cu membri ai familiei regale britaniceFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Citată de Express, Schofield i-a menționat pe regină, Charles, Camilla, prințul William, Kate, prințesa Anna, prințul Edward și Sophie drept titulari în echipa regală. În timp ce toți aceștia vor fi reprezentanții Coroanei, cred că Charles va încerca să atragă atenția la el însuși, Camilla și familia Cambridge ca viitor al monarhiei.”

În prezent, moștenitorul tronului Charles și alți membri ai familiei preiau din îndatoririle monarhului de 96 de ani. Dar Familia Regală a pierdut deja membri activi în prințul Andrew, prințul Harry și Meghan Markle. Dacă ducele și ducesa de Sussex au abandonat îndatoririle regale pentru o viață în independență personală și financiară în SUA, ducele de York ar vrea să redevină activ.

Dar se spune că Charles și Wiliam au intervenit pe lângă regină pentru a-l bloca pe Andrew să apară la Ziua Jartierei. Împrejurarea a lăsat deschisă problema rolului formal care-i va fi eventual acordat acestuia, după ce reputația i-a fost terfelită într-un proces civil de abuz sexual.

Andrew a negat întotdeauna acuzațiile și a declarat că înțelegerea financiară care a pus capăt cazului nu a reprezentat o recunoaștere a vinovăției din partea lui.

William pare „cu totul de partea tatălui său” când este vorba de subțierea monarhiei. O sursă a declarat pentru Daily Mail: „El este foarte apropiat de verișoarele Beatrice și Eugenie, dar acestea au familii și cariere, ceea ce el crde că este un lucru foarte bun.

Este și mai apropiat de Zara (Tindall) și Peter (Philips) și admiră viețile pe care le au în afara Familiei. Ei vor fi prezenți la toate evenimentele din familie, dar este cu totul altceva față de rolurile regale.”

Se spune că ducele de Cambridge este împotriva reluării îndatoririlor regale de către unchiul său Andrew. O sursă a declarat: „Are o opinie bine conturată despre ducele de York și crede cu tărie că revenirea la un rol public ar fi foarte periculoasă pentru instituție.

Ar fi întrerupt cu el de mult timp dacă ar fi depins de el. Înțelege că situația este complicată când este vorba de o relație între mamă și fiu, dar cred sincer că dorește să-l vadă dispărut din ochiii publicului.”

Regina a dat un mesaj despre viitorul Familiei Regale cînd a ieșit pe balconul palatului Buckingham pentru finalul Jubileului de Platină. Cel mai longeviv monarh al națiunii a fost însoțită de Charles, ducesa de Cornwall, William, Kate și cei trei copii ai lor.