Dr. Anthony Fauci a spus marți că Jesse Waters, moderator la Fox News, ar trebui să fie concediat pentru utilizarea unui limbaj violent la o conferință a conservatorilor, încurajându-i pe participanți să facă un interviu-capcană cu el cu speranța că vor crea un moment viral, relatează CNN.

Anthony FauciFoto: CNP / AD Media / Profimedia Images

„E o nebunie. Tipul ar trebui concediat pe loc”, a adăugat Fauci.

Fox News l-a apărat pe Waters. Într-o declarație, un purtător de cuvânt a spus: „Văzând tot clipul și ascultând întreaga înregistrare, este mai mult decât limpede că Jesse Waters a folosit o metaforă sugerând întrebări dificile pentru dr. Fauci despre cercetările gain-of-function (n.red.: care amplifică agresivitatea unui agent patogen), iar spusele lui au fost răsucite cu totul în afara contextului.”

Waters și-a prezentat remarcile la conferința de dreapta „Turning Points USA”, unde le-a dat studenților un îndrumar privind crearea unui moment viral pe care să-l transmită Fox News și să-l amplifice apoi alte canale de comunicare. „Acum dai lovitura de grație (kill shot). Lovitura de grație? Cu o capcană? Mortală. Din cauză că nu o vede venind”, a spus Waters, încurajându-i să-l confrunte pe Fauci cu teoriile conspiraționiste legate de Covid-19.

Fauci a reacționat marți șocat de comentariile „oribile”, dar a admis și că e „foarte probabil” ca Fox News să nu-l tragă la răspundere pe Waters.

„Singurul lucru pe care l-am făcut în acești doi ani a fost să încurajez oamenii să respecte praticile bune pentru sănătatea publică: să se vaccineze, să fie prudenți în spații publice, să poarte mască”, a spus Fauci la „New Day”. Și a adăugat: „Iar pentru asta, un tip spune că oamenii ar trebui să-mi dea o lovitură de grație în capcană? Vreau să spun, ce fel de nebunie e în societate zilele astea?”

Comentariile lui Waters au venit la câteva săptămâni după ce Lara Logan, altă personalitate de la Fox News care moderează o emisiune, l-a comparat pe Fauci cu un infam medic nazist care face experimente pe prizonieri în lagărul morții de la Auschwitz.

Fauci a acuzat Fox News că păstrează tăcerea și nu comentează spusele lui Logan. „Ce mi se pare șocant, Chris, este că ea nu este disciplinată în niciun fel de FoxNews. Sunt uluit că o lasă să spună așa ceva fără niciun comentariu și fără nicio acțiune disciplinară”, i-a spus el atunci moderatorului Chris Hayes de la MSNBC.

Citește și: