Directorul Institutelor Naționale de Sănătate din Statele Unite (NIH), dr. Francis Collins, și-a luat adio de la funcția din care a anunțat mai devreme anul acesta că se va retrage printr-un tribut muzical bizar adus vaccinurilor anti-Covid, relatează Fox News.

Francis Collins, directorul NIH, tribut muzical pentru vaccinul anti-CovidFoto: Captura video

Oficialul american a luat o chitară și a interpretat o versiune adaptată vremurilor de pandemie a clasicei melodii „Somewhere Over the Rainbow” compusă în 1939 pentru filmul Vrăjitorul din Oz în care rolul principal a fost jucat de o tânără Judy Garland.

„Undeva dincolo de pandemie, când suntem liber, e o viață de care îmi amintesc, plină de activități”, a cântat Collins. „Undeva dincolo de pandemie, nicio carantină, vom fi toți bine și sănătoși, mulțumită unui vaccin sigur”, a continuat el.

Melodia pare să fie una îndrăgită de Collins, el interpretând-o și în luna noiembrie a acestui an. La momentul respectiv Academia Americană pentru Arte și Științe a postat înregistrarea pe canalul său de Youtube.

Collins a declarat în luna octombrie a acestui an că decizia sa de a se retrage de la conducerea NIH nu are „absolut nimic” de-a face cu acuzațiile potrivit cărora organizația federală pe care o conduce a finanțat cercetări periculoase de tip „gain of function” ce au fost efectuate la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Geneticianul în vârstă de 71 de ani în a cărui subordine se află Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase condus de dr. Anthony Fauci a condus NIH timp de 12 ani, urmând să se retragă până la sfârșitul acestui an.

„12 ani sunt o perioadă îndelungată. Niciun alt director al NIH nu a stat în funcție măcar aproape de atât. Așa că este timpul pentru o conducere nouă, o viziune nouă. Instituțiile au nevoie de acest lucru, mai ales instituțiile științifice, și-a motivat el decizia.

Citește și: