Ungaria are 1.600 de kilometri de piste de biciclete, a anunţat ministrul inovaţiei şi tehnologiei, László Palkovics, conform MTI, preluată de News.ro.

Pista de bicicleteFoto: Freepik

Guvernul a investit în ultimii ani energie şi sume considerabile în construcţia de piste de biciclete, până acum în Ungaria au fost realizaţi 1600 de km, a declarat ministrul inovaţiei şi tehnologiei, László Palkovics, vineri, în comuna Nyírgyulaj din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg.

La inaugurarea pistei de biciclete de peste 6 km care leagă comuna Nyírgyulaj de oraşul Nyírbátor, ministrul a afirmat că Ungaria este pe locul al treilea pe lista naţiunilor cicliste din Europa, după Olanda şi Danemarca, datorită faptului că guvernul asigură infrastructura şi condiţiile necesare.

Palkovics a precizat că întreţinerea pistelor este la fel de importantă precum construirea lor, deoarece numai aşa pot fi create condiţiile corespunzătoare şi siguranţa necesară deplasării pe bicicletă pe pistele construite.

Ministrul László Palkovics a precizat că o altă sarcină importantă a guvernului este sprijinirea ciclismului, în acest scop urmând să contribuie cu un miliard de forinţi (2,77 milioane de euro) la achiziţionarea de biciclete electrice.

”Datorită reuşitei acestui program, solicitanţii au putut cumpăra în total 6.000 de biciclete electrice”, a adăugat ministrul.