Trei copii au fost descoperiți duminică după ce au fost „abandonați” de câteva luni de părinții lor la Houston, Statele Unite, într-un apartament în care se afla și scheletul unui al patrulea copil, a anunțat luni șeriful local, relatează AFP.

Politia din TexasFoto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Profimedia

Mama copiilor și partenerul ei, găsiți duminică seara, au fost audiați și eliberați, a declarat luni poliția, precizând că nu a fost inițiată nici o urmărire penală în această etapă.

Părinții „probabil că nu au locuit în apartament de câteva luni”, a scris pe Twitter șeriful din comitatul Harris, care include și Houston.

Cel mai mare dintre copii, un adolescent de 15 ani, a avertizat poliția „că fratele său de 9 ani este mort de un an și că trupul lui se află în camera de lângă a lui”, a detaliat șeriful Ed Gonzalez.

Situația este „oribilă, tragică” pentru acești trei copii care „trăiau în condiții destul de deplorabile”, a adăugat șeriful în cadrul unei conferințe de presă.

Cel mai mare „făcea tot posibilul să aibă grijă de ceilalți”, cei doi frați ai săi de 7 și 10 ani, a adăugat el.

Dar cei doi mai mici „păreau să fie subnutriți și prezentau semne de răni fizice”. Cei trei copii au fost transportați la spital pentru investigații și îngrijiri.

Ancheta, încredințată poliției criminale și unității responsabile pentru abuzul asupra copiilor, este încă în desfășurare, a spus dl Gonzalez.