G7 a lansat sâmbătă un vast plan global de infrastructură pentru țările sărace și emergente, la inițiativa președintelui SUA Joe Biden și pentru a concura cu inițiativele chineze ale „Noilor Drumuri ale Mătasii”, potrivit AFP.

Regina Elisabeta a II-a gazda receptie summit G7Foto: Captura YouTube

Acest proiect al marilor puteri numit „Reconstruiește o lume mai bună” ar trebui să ajute aceste țări să se refacă după pandemie, concentrându-se pe climă, sănătate, tehnologie digitală și lupta împotriva inegalităților, anunță Casa Albă într-un comunicat de presă.

Administraţia americană estimează că sute de miliarde de dolari vor putea fi mobilizaţi, în special datorită sectorului privat.

"Nu este vorba de a determina ţările să aleagă între SUA şi China. Este vorba de a le propune o altă viziune şi o altă abordare", a asigurat un înalt responsabil american, potrivit News.

Reuniţi până duminică la Carbis Bay, în sud-vestul Angliei, şefii de state şi guverne din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Canada, Japonia şi Statele Unite se străduiesc să-şi arate bunele intenţii, chiar dacă tensiunile din jurul Irlandei de Nord au alterat atmosfera.