Candidata apropiată de Donald Trump, tânăra americană aleasă Elise Stefanik, a înlocuit-o vineri în ierarhia republicană din Congres pe Liz Cheney, un mare dușman al fostului președinte, subliniind influența de neegalat a miliardarului asupra partidului său, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

„Republicanii din Cameră sunt uniți și mișcarea lor de a readuce America la măreția sa este puternică”, s-a bucurat imediat Trump într-o declarație, repetând celebrul său slogan.

În discursul său de acceptare după votul republicanilor cu ușă închisă în Camera Reprezentanților, Elise Stefanik, fostă moderată, a declarat că Donald Trump a jucat un "rol crucial" în partid.

După o săptămână tumultuoasă cu republicanii din Congres, care a culminat cu eliminarea lui Liz Cheney din poziția a treia a partidului miercuri, oficialul ales din New York s-a prezentat ca un susținător puternic al fostului președinte.

Dintre cei 212 de membri ai Republicii aleși ai Camerei, 134 au votat pentru ea și 46 împotrivă, într-un vot secret.

Noul rol al Elisei Ștefanik în calitate de „președinte al conferinței” este de a transmite mesajul partidului atât în ​​interior, cât și către alegători, o poziție care este cu atât mai importantă cu cât se apropie alegerile parlamentare din noiembrie 2022.

„Americanii știu că miza este extraordinar de mare”, a spus ea.

„Trecem la ofensivă și vom recâștiga majoritatea în 2022. Trebuie să fim uniți”, a insistat ea, arătând către inamicul comun: „programul radical, distructiv, de extremă stânga” al președintelui democrat Joe Biden și al președintelui Camerei, Nancy Pelosi.