Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va apăra ”cu fermitate” interesele naționale și a denunțat o revenire a ”rusofobiei”, declarațiile fiind dale la parada militară din Piața Roșie ce marchează a 76-a aniversare a victoriei în Al Doilea Război Mondial, potrivit Moscow Times.

Vladimir Putin in Piata RosieFoto: Dmitry Astakhov / TASS / Profimedia

”Rusia apără în mod constant dreptul internațional. În același timp, apărăm cu fermitate interesele noastre naționale pentru a asigura securitatea poprului nostru”, a spus Putin miilor de militari și veterani din Piața Roșie.

El a denunțat și ceea ce spune că este o revenirea a ideologiilor de acum trei sferturi de secol, ”sloganurile de superioritate rasială și națională, antisemitismul și rusofobia devenind chiar mai cinice”.

Putin și-a ținut discursul la începutul paradei anuale de pe străzile Moscovei. Agenția RIA Novosti a scris că iau parte peste 12.000 de militari, 190 de piese de tehnică aale armatei și 76 avioane de luptă și elicoptere. Parada de Ziua Victoriei a devenit un eveniment anual doar după prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991.