O victorie a lui Marine Le Pen, un politician considerat de extremă-dreapta, în scrutinul prezidenţial programat în Franţa în anul 2022 ar fi "catastrofă naţională", avertizează premierul Jean Castex, conform postului BFMTV şi cotidianului Le Figaro.

Jean CastexFoto: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

"Perspectiva ca doamna Marine Le Pen să se apropie de putere este extrem de îngrijorătoare. Ar fi o catastrofă naţională. Ea nu are competenţa necesară pentru a conduce Franţa. Eu voi lupta cu toată forţa pentru a nu se întâmpla acest lucru", a afirmat Jean Castex într-un interviu acordat postului BFMTV.

"Trebuie să fim cei mai competenţi, trebuie să fim cei mai convingători pentru a sluji ţării, pentru a o transforma şi a o proteja", a subliniat Jean Castex.

Sondajele de opinie arată că preşedintele Emmanuel Macron se va întâlni în turul doi al scrutinului prezidenţial din 2022 cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN). Conform sondajelor, Emmanuel Macron ar câştiga turul doi la o diferenţă redusă, potrivit Mediafax.