Grupul Fox News a anulat emisiunea prezentatorului Lou Dobbs de pe canalul Fox Business, care era unul dintre cei mai vocali susținători ai fostului președinte american Donald Trump dintre vedetele postului, informează AFP.

Lou DobbsFoto: ALEX WONG / Getty images / Profimedia

Decizia vine la o zi după acționarea în judecată pentru defăimare a televiziunii Fox News și a lui Lou Dobbs de către compania informatică Smartmatic, care le cere acestora 2,7 miliarde de dolari pentru că au implicat-o în teorii complotiste, respectiv au au acuzat-o în mod fals că a contribuit la fraudarea alegerilor prezidenţiale din SUA în detrimentul lui Trump.

„Fox News Media studiază cu regularitate modificări ale grilei și a prevăzut lansarea de noi formate adaptate acestei perioade post-electorale, mai ales pe Fox Business”, a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Fox News.

Anularea emisiunii „face parte din aceste modificări”, a adăugat reprezentanta grupului media. „O nouă emisiune” pe acest tronson orar (de la 17.00 la 18.00) „va fi anunțată curând”.

Emisiunea lui Dobbs avea cea mai mare audienţă a canalului, cu o medie de peste 300.000 de telespectatori pe seară.

În vârstă de 75 de ani, Lou Dobbs are o vechime de aproape patru decenii ca prezentator pe canalele de știri. Emisiunea sa „Lou Dobbs Tonight” dura de 10 ani.

Citește și: