Statele Unite intenționează să comande 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19 cu scopul de a vaccina 300 de milioane de persoane până la sfârșitul verii, a declarat marți un oficial guvernamental, potrivit AFP.

Vaccinuri ModernaFoto: MApN

Cu aceste achiziții, jumătate din vaccinul Pfizer și cealaltă jumătate din vaccinul Moderna, „Statele Unite vor avea suficiente doze pentru a imuniza complet 300 de milioane de americani până la sfârșitul verii”, adică aproape întreaga țară, a explicat oficialul.

Biden a prezentat marți noi măsuri pentru accelerarea distribuției vaccinurilor în țară, care a întâmpinat întârzieri și probleme logistice la sfârșitul mandatului lui Donald Trump.

Vaccinurile sunt distribuite în funcție de mărimea statelor, iar unii s-au plâns că stocurile sunt prea limitate.

Pentru a accelera vaccinările, statele americane ar trebui să primească 10 milioane de doze pe săptămână, față de 8,6 milioane în prezent, cel puțin în următoarele trei săptămâni, a anunțat Casa Albă.

Guvernul Biden se angajează, de asemenea, să ofere statelor o estimare a distribuției dozelor pe trei săptămâni, comparativ cu doar una în prezent, care va permite autorităților locale să organizeze mai bine campanii de vaccinare.

Luni, președintele american Joe Biden a estimat că Statele Unite se vor apropia de imunitatea colectivă până în vară.

"Sunt încrezător în faptul că până în vară vom fi mult mai aproape de imunitatea colectivă", a spus el, în timp ce țara este cea mai afectată din lume, cu peste 25,4 milioane de cazuri pozitive și peste 420.000 de decese.