Agenții federali au publicat fotografia unui suspect pe care vor să îl audieze cu privire la uciderea ofițerului de poliție Brian Sicknick în timpul asaltului de săptămâna trecută de la Capitoliu care s-a soldat cu cinci decese, a spus marți un senator american, relatează Reuters. Asta, după ce fiul unui proeminent judecător din New York a fost arestat marți pentru participarea la violența care a zguduit SUA pe 6 ianuarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul Bill Cassidy, un republican, a postat pe Twitter fotografia unui bărbat cu barbă care poartă o căciulă albastră cu inscripția ”CFD” și a făcut apel la oricine ar putea să îl recunoască să contacteze FBI-ul.

Cel puțin 20 de persoane au fost inculpate de către Curtea federală a Washingtonului, iar alte 40 au fost inculpate de Curtea Superioară locală de la asaltul asupra Capitoliului, care s-a soldat cu cinci decese, potrivit Departamentului de Justiție.

Anchetatorii scotocesc imaginile de pe rețelele sociale care arată sute de oameni dând năvală în clădire, atacând poliția, furând calculatoare și artefacte și spărgând ferestre.

Anterior, marți, FBI-ul din New York a arestat o altă persoană în legătură cu revolta.

O purtătoare de cuvânt a FBI-ului a spus că agenții l-au arestat pe Aaron Mostofsky, pe care mai multe agenții media l-au identificat ca fiind fiul judecătorului Curții Supreme din New York Shlomo Mostofsky.

Prezența lui Mostofky la Capitoliul american a fost citată într-un articol din New York Post, care l-a identificat drept fiul judecătorului.

Articolul prezenta de asemenea un video în care Mostofsky era în îmbrăcat într-un costul din blană la Capitoliu.

The Post l-a citat spunând într-un interviu: ”Am fost trași pe sfoară. Nu cred că 75 de milioane de oameni l-au votat pe Trump - cred că au fost aproape 85 de milioane”.

Într-o plângere penală, Departamentul de Justiție l-au acuzat pe Mostofky de furtul proprietății guvernului, intrare ilegală, tentativă de întrerupere a funcțiilor oficiale și tulburarea liniștii.

Plângerea citează articolul din New York Post și spune că el a fost fotografiat purtând un scut al poliției Capitoliului și o vestă a poliției, ambele fiind evaluate la peste 2.000 de dolari.

O condamnare cu privire la furtul de bunuri guvernamentale - cea mai gravă - i-ar putea aduce până la 10 ani de închisoare, potrivit procuraturii.

El este așteptat să fie audiat de curtea federală din Brooklyn marți.

Alți doi suspecți sunt așteptați să fie audiați marți, inclusiv unul care a fost arestat după ce coktailuri Molotov au fost găsite în furgoneta sa și un altul care a fost fotografiat la biroul lui Nancy Pelosi.