Premierul Boris Johnson a intensificat presiunea joi, spunând că există „o posibilitate puternică” ca negocierile cu Uniunea Europeană cu privire la viitoarea lor relație comercială să eșueze, deoarece Londra și Bruxelles își intensifică pregătirile, potrivit AFP.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

A doua zi după o cină cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Bruxelles pentru a încerca să deblocheze situația, șeful guvernului conservator și-a adunat miniștrii, considerând că „acordul care este pe masă nu este chiar bun pentru Marea Britanie în acest moment ".

"Există acum o puternică posibilitate ca să avem o soluție care seamănă mai mult cu relația pe care Australia o are cu UE", ceea ce înseamnă că nu există acord, a spus el pentru televiziunile britanice.

"Nu oprim discuțiile, vom continua să negociem", a adăugat Boris Johnson, spunând că este gata să meargă la Bruxelles, Paris, Berlin pentru a încerca să găsească un acord. De asemenea, el a ordonat miniștrilor săi să se pregătească pentru un „niciun acord” atunci când UE și-a prezentat măsurile de urgență pentru un astfel de scenariu.

La BBC, ministrul britanic de externe Dominic Raab a decis că, pentru a ajunge la un acord, Uniunea Europeană trebuie să „meargă semnificativ” în ceea ce privește accesul la zonele de pescuit și garanțiile cerute de la Londra de către UE în ceea ce privește concurența în schimbul accesului fără taxe vamale sau cote pe piața sa.

Marea Britanie, care a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, va părăsi definitiv piața unică și uniunea vamală pe 31 decembrie.