Orașul Roma a aprobat marți transferul final către trei mari parcuri al trăsurilor trase de cai, care au coexistat cu traficul auto, potrivit AFP.

Trasura in RomaFoto: YouTube.com

„Aceasta este o etapă istorică pentru un oraș modern, respectuos cu mediul și animalele”, a comentat primarul Romei, Virginia Raggi (Mișcarea Cinci Stele) într-o declarație prin care anunța rezultatul unui vot municipal, după ani de zile de bătălie pe această temă.

Birjele capitalei - supranumite „botticelle” (purtători de butoaie) în memoria vremii în care tracțiunea calului la Roma era destinată în principal transportului de vin - vor avea posibilitatea de a obține licențe de taxi.

Noile reglementări prevăd utilizarea exclusivă a câtorva rase de cai, controale periodice de către medicii veterinari, dar și o limită de șapte ore de lucru cu pauze.

În plus, acestea vor avea restricții de circulație în cele mai fierbinți ore din iulie și august, precum și în toate zilele care depășesc 30 de grade. Amenzile pentru contravenienți vor varia de la 500 de euro până la revocarea licenței.