Consulatul general al Franţei la Jeddah a fost ţinta unui atac cu cuţitul, potrivit diplomaţiei franceze. Viața paznicului rănit nu este în pericol şi atacatorul a fost reţinut.

HotNews.roFoto: Hotnews

După atacurile din Franţa, la Nisa şi la Avignon, aflăm că şi consulatul general al Franţei în Arabia Saudită situată la Jeddah a fost ţinta unui atac, scrie Liberation, citat de Rador.

"Consulatul general al Franţei la Jeddah a fost, azi dimineată, ţinta unui atac cu cuţitul împotriva unui paznic, angajat al unei companii de securitate, scrie într-un comunicat ambasada Franţei în Arabia Saudită. Atacatorul a fost reţinut de forţele de ordine saudite imediat după atac. Paznicul a fost transferat la spital, viaţa sa nu este în pericol".

Informaţii coroborate de un comunicat al autorităţilor regionale saudite, care se referă la transportul la spital al paznicului, cu "răni minore" şi la reţinerea agresorului, care este de naţionalitate saudită, precizează comunicatul.

Exprimând "încrederea sa în autorităţile saudite pentru a face lumină asupra acestui atac şi a asigura securitatea întreprinderilor şi a comunităţii franceze din ţară", ambasada Franţei în Arabia Saudită a făcut apel la cetăţenii francezi din ţară să "dea dovadă de vigilenţă maximă".

Într-o notă a ministrului de interne, Gérald Darmanin, datată 25 octombrie, şi pe care a putut s-o consulte "Libération", autorităţile vorbesc despre difuzarea "unui comunicat al agenţiei Thabat, apropiată de organizaţia teroristă Al-Qaeda", care incită la practicarea unui "jihad individual" împotriva "unor ţinte având legături cu francezii, ca ambasade sau locuri de vilegiatură".

"Mai multe moduri de operare sunt sugerate", arată această notă, "ca atacuri cu armă albă sau folosirea unei maşini care să intre în mulţime, solitar sau constituind grupuri".