Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Brad Parscale, a fost internat duminică după ce soția sa a avertizat poliția că amenință să se sinucidă, scrie presa americană, citată de AFP.

Brad ParscaleFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Parscale, un personaj impozant, cunoscut pentru discursul său direct, a fost înlocuit în iulie, cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, în condițiile în care Donald Trump se confrunta cu o scădere în sondaje.

Polițiștii au fost apelați de la o locuință unde "un bărbat înarmat amenința că se sinucide", a declarat pentru CNN o polițistă din Fort Lauderdale în Florida, DeAnna Greenlaw.

Bărbatul a fost identificat drept Brad Parscale de către polițiști, care au precizat că soția sa sunase la poliție.

Aceasta din urmă a declarat că soțul său era "înarmat, că avea acces la mai multe arme de foc în reședința sa și amenința că își face rău", a adăugat Greenlaw.

Fostul director de campanie s-a predat rapid polițiștilor, unde o lege permite detenția temporară a persoanelor afectate de tulburări mentale.

Parscale a fost demis din funcție după un miting de campanie al lui Donald Trump în Tulsa, Oklahoma, care a fost puternic criticat atât pentru slaba participare cât și pentru discursul președintelui.

El a rămas însă un membru important al echipei de campanie.

"Brad Parscale este un membru al familiei noastre și îl iubim toți. Suntem pregătiți să-l susținem la fel ca și pe familia sa, prin toate mijloacele", a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh, pentru ziarul South Florida Sun Sentinel.

"Atacurile personale dezgustătoare ale democraților și ale +RINOs+ ("Republicani doar cu numele") nemulțumiți au mers foarte departe și ar trebui să le fie rușine pentru ce i-au făcut acestui om și familiei sale", a adăugat el.