Ambasadorul Slovaciei în Rusia, Peter Priputen, a fost convocat luni la sediul Ministerului de Externe rus, unde a fost informat în legătură cu decizia expulzării de la Moscova a trei diplomaţi slovaci, se afirmă într-un comunicat al MAE rus, potrivit agenției Tass, citate de Rador.

Foto:

„La 31 august, ambasadorul Slovaciei în Federația Rusă a fost chemat la Ministerul rus de Externe, unde a fost informat în legătură cu un protest categoric faţă de expulzarea nefondată în luna august a trei angajați diplomatici ai Ambasadei ruse din Slovacia. Considerăm acest pas neprietenos al Bratislavei ca fiind în contradicţie cu spiritul tradițional de dezvoltare constructivă a relațiilor dintre țările noastre” - au subliniat reprezentanții MAE rus.

„Ambasadorul slovac a fost înştiinţat că partea rusă, ghidată de principiul reciprocității, a decis expulzarea din Federația Rusă a trei angajați diplomatici ai Ambasadei Slovaciei la Moscova” - au precizat sursele citate.

Amintim că, la 10 august, Ministerul de Externe al Slovaciei a anunţat expulzarea de la Bratislava a trei diplomaţi ruşi sub suspiciunea de spionaj. Premierul slovac Igor Matovič a declarat că decizia este legată de uciderea în 2019, la Berlin, a cetățeanului georgian Zelimhan Hangoşvili.