Șapte pușcași marini și un marinar sunt crezuți morți după ce au fost dați dispăruți după un accident ce a avut loc în timpul unei misiuni de antrenament din largul coastei Californiei joia trecută, au anunțat oficialii americani printr-un comunicat de presă citat de NBC News.

Puscasi marini americaniFoto: Cpl. Manuel Serrano / marines.mil

Potrivit aceluiași comunicat forțele de căutare și salvare și-au sistat operațiunile după o misiune de 40 de ore de a-i găsi pe militarii dispăruți.

„Cu o inimă grea am decis să închei misiunea de căutare și salvare”, a anunțat colonelul Cristopher Bronzi, comandantul Diviziei 15 Pușcași Marini.

Cu excepția celor 8 militari crezuți morți, un al nouălea pușcaș marin a murit în timpul accidentului și un altul se află internat la terapie intensivă în condiție critică.

Un marinar și 15 pușcași marini se aflau la bordul vehiculului amfibiu care s-a scufundat, Marina SUA anunțând că „doi pușcași marini au fost transportați la spitale locale, unul fiind în stare critică, și celălalt în stare stabilă”.

Pușcașii marini reprezintă o ramură distinctă în cadrul forțelor armate ale Statelor Unite fiind responsabili de efectuarea de misiuni amfibii și de recunoaștere.

REFERINȚĂ: