Oficialii americani au anunțat că un pușcaș marin și-a pierdut viața și alți opt sunt dați dispăruți după un accident petrecut în largul coastei Californiei, relatează ABC News.

Puscasi marini americaniFoto: Cpl. Manuel Serrano / marines.mil

Accidentul a avut loc în apropierea Insulei San Clemente, situată în Oceanul Pacific, la circa 90 de kilometri de coastele Californiei.

Alți opt pușcași marini, incluzându-l pe cel care și-a pierdut viața, au fost recuperați în apropierea insulei San Clemente după ce vehiculul amfibiu de asalt în care aceștia se aflau s-a scufundat joi seara.

Mai multe nave și elicoptere ale Marinei Statelor Unite și ale Gărzii de Coastă cercetează apele din apropierea insulei în căutarea pușcașilor dispăruți.

Un marinar și 15 pușcași marini se aflau la bordul vehiculului amfibiu care s-a scufundat, Marina SUA anunțând că „doi pușcași marini au fost transportați la spitale locale, unul fiind în stare critică, și celălalt în stare stabilă”.

Pușcașii marini reprezintă o ramură distinctă în cadrul forțelor armate ale Statelor Unite fiind responsabili de efectuarea de misiuni amfibii și de recunoaștere.