Forța Spațială a Statelor Unite (Space Force) și-a prezentat motto-ul oficial și sigla, alături de o explicație privind semnificația acestora, anunță Space.com.

Sigla Forta Spatiala SUAFoto: United States Space Force

În 24 ianuarie președintele american Donald Trump a publicat pe Twitter o imagine despre care s-a presupus că ar fi sigla Forței Spațiale dar oficialii militari au clarificat că a fost vorba de sigiliul noii ramuri a forțelor armate ale Statelor Unite.

Oficialii militari au prezentat însă miercuri sigla oficială, motto-ul Forței Spațiale și semnificația din spatele siglei (și nu, în pofida formei delta, nu este inspirată din „Star Trek”).

Noua ramură a forțelor armate americane va acționa sub cuvintele „Semper Supra” (Mereu Deasupra), motto-ul „reprezentând rolul de a stabili, menține și păstra libertatea de operare a SUA în domeniul spațial”, după cum a explicat Forța Spațială pe Twitter.

Sigla este un simbol delta „folosit prima oară în 1961, acesta onorează moștenirea USAF (United States Air Force) și Space Command”, explică un infografic prezentat de Forța Spațială într-un comunicat.

Simbolul delta are un contur exterior argintiu despre care comunicatul precizează că „reprezintă apărarea și protecția în fața tuturor adversarilor și amenințărilor venite din domeniul spațial”.

În interiorul conturului argintiu este o graniță și zonă interioară neagră care „întruchipează vastul întuneric al spațiului”.

Structura internă a siglei este alcătuită din patru „elemente crestate” care „simbolizează cele patru forțe armate care sprijină misiunile spațiale: Forțele Aeriene, Armata, Marina și Pușcașii Marini”.

Cele două vârfuri ascuțite din interiorul siglei „reprezintă acțiunea lansării unei rachete în exosferă în rolul de sprijin al rolului central al Forței Spațiale în apărarea domeniului spațial”, potrivit oficialilor militari.

„În centrul deltei este steaua Polaris, care simbolizează modul în care valorile fundamentale ghidează Forța Spațială”, au mai arătat aceștia.

Forța Spațială a fost înființată în mod oficial în decembrie 2019 la inițiativa președintelui american Donald Trump, fiind prima ramură autonomă creată în cadrul forțelor armate americane din 1947 când Forțele Aeriene au fost organizate ca ramură distinctă de Armată.