Parlamentul Republicii Moldova s-a reunit, luni, începând cu ora 14.00, pentru a dezbate, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de Platforma DA și semnată și de către parlamentarii PAS, potrivit Unimedia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia de organizare a ședinței a fost luată din scurt, luni dimineață, stârnind critici din cauză că tot dimineață doi deputați din cadrul formațiunii Partidului Șor au fost testați pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus, iar alți colegi de ai lor au simptome specifice infecției.

Totuși, grupul parlamentar Șor a anunțat că intenționează să participe la ședința plenară, chiar dacă administrația Legislativului a condiționat accesul deputaților din partidul Șor cu prezentarea testului negativ la Covid-19.

Pe 14 iulie, Platforma DA a semnat o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul. A doua zi, Maia Sandu și Pavel Filip s-au întâlnit, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA.

Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”. Totodată, liderul democraților a precizat că nu crede în altruismul celor din Pro-Moldova, care au declarat că vor susține moțiunea Platformei DA

La scurt timp, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Maia Sandu a menționat că nu a reușit să-l convingă pe Filip să voteze moțiunea, însă „e clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă”.